Corona-nyt | Horsens-Hammer Pastorat

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Corona-nyt

Corona-nyt
Udgivet tor d. 5. nov 2020, kl. 13:02
Nyheder

Horsens-Hammer Kirker tager hele tiden de opdaterede retningslinjerne for hindring af smittespredning til efterretning og tilpasser vores aktiviteter efter de hensyn der må tages. Alle aktiviteter ud over gudstjenester, dåb, vielser og begravelser aflyst, og flere medarbejdere arbejder hjemmefra. Gudstjenester afholdes som normalt hver søndag, men med skærpede restriktioner ifølge kirkeministeriets vejledning: gudstjenesten varer max 30 minutter og gennemføres uden fællessang. Kirkelige handlinger (dåb, vielse, begravelse/bisættelse) kan gennemføres med samme restriktioner. Der skal holdes to meters afstand mellem hver husstand, og deltagerantallet er begrænset til 14 personer i Horsens Kirke og 18 personer i Hammer Kirke. 

Fastelavnsarrangmentet 14. februar og pizzagudstjeneste 16. februar aflyses, og opstart af konfirmandundervisning, minikonfirmandundervisning, babysalmesang og kor for både børn og voksne udskydes. 

Folkekirken er undtaget fra det almindelige forsamlingsforbud, men er underlagt krav om opmåling og beregning af 7,5 kvadratmeter pr. besøgende. Dette gælder kun i kirken under gudstjenester og kirkelige handlinger. Andre aktiviteter i kirkerne eller i sognegårdene er omfattet af forsamlingsloftet på fem personer. 

Der skal bæres mundbind eller visir på vej til og fra den plads, hvor man sidder under gudstjenesten/arrangementet. Det gælder i både kirker og sognegårde. Personer, som har betydeligt ubehag ved brugen af mundvind eller visir, er undtaget fra dette krav. Nogle vil opleve, at mundbindet forværrer allergi, giver eksem eller forværrer anden hudsygdom. Hos andre kan det give vejrtrækningsproblemer eller forværre symptomer hos personer, der har angst eller vejrtrækningsbesvær, fx KOL. Der skal ikke vises dokumentation.