Minikonfirmander i Horsens og Hammer Sogne

Minikonfirmand årgang 2017
Minikonfirmand 2017
Minikonfirmand 2018

Minikonfirmand Vinter/forår 2019 i Horsens Sogn

Minikonfirmand fra 3. klasse fra Langholt skole, begynder til februar 2019. (Invitation bliver runddelt i klassen i begyndelsen af det nye år. Tilmeldte børn bliver hentet på skolen efter sidste lektion.

Hvad laver vi til minikonfirmand?

I minikonfirmandundervisningen beskæftiger vi os med emner i børnehøjde indenfor liv, tro og kristendom. Vi går kreativt til værks, når der skal arbejdes med de forskellige temaer: Børnene klipper, klistrer, maler, hører bibelhistorier, bager, ser film, synger og undersøger kirkens rum.

I Horsens Sogn er de jævnligt oppe i kirken,- i Hammer Sogn tager vi bussen op til kirken i bakkerne. Så får de mulighed for at lære deres sognekirke bedre at kende. 

For at lære gudstjenesten at kende, medvirker børnene også ved nogle af gudstjenesterne i kirken, hvor de deltager med sang og ind- og udgangsbøn.

Hvad lærer børnene helt konkret?

Vi taler sammen om dåb, konfirmation, bryllup, begravelse, nadver og højmessen, så de får indsigt i, og viden om nogle af livets begivenheder, som for mange mennesker også betyder et møde med kirken,- nogle af de begivenheder man i et eller andet omfang kommer i berøring med. Det er både ritualerne og musikken og salmerne. Det kan være en god ballast at have med sig - uanset om man har et nært forhold til kirken eller om kirken er et sted, man som forældre/familie kun har været lidt i berøring med. Der er plads til alle.

Børnene får altså færdigheder til at begå sig i kirkens rum og basis kristendomskundskaber, som minder om den del af undervisningen de møder i skolen, der beskæftiger sig med kristendom.

Hvad lærer børnene på et mere abstrakt plan?

Det vigtigste er, at børnene får en god oplevelse, at vi får skabt et hyggeligt rum for fællesskab, at børnene bliver fortrolige med "deres" kirke, som at kende nogle af de flotte fortællinger fra Bibelen. Det er fortællinger, der i dag stadig giver plads til at reflektere over tilværelsens mange dilemmaer - emner som også i høj grad optager børn! Fortællingerne er også en vigtig del af vores kultur - om man tror eller ej. - Vi synger også meget, fordi det er godt for sjælen! - og tilmed en gammel tradition i den Evangelisk-lutherske Folkekirke.

Vi bruger altid tid, på at filosoferer over historierne, som vi hører inden vi udfolder os kreativt. Filosofi i børnehøjde kan være at vi taler om tro/ikke at tro, videnskab, etik og moral, historie. Børn har en naturlig nysgerrighed og vil gerne undersøge,- det er emner der optager dem.

Man behøver ikke at være døbt for at deltage.

Undervisningen varetages af Kirke- og kulturmedarbejderen. Jeg hedder Christine og er uddannet på musikkonservatoriet med sang og drama. Derudover har jeg et liniefag som kristendomslærer fra lærerseminaret.

Har I som forældre brug for at vide mere om, hvordan undervisningen foregår, er I meget velkomne til at ringe til mig                                                         

Med venlig hilsen Kirke- og kulturmedarbejderen                                              

smh.horsens-hammer@mail.dk

tlf. 20 18 40 20


Minikonfirmand i Langholt 2019

Minkonfirmander fra Langholt Skole   begynder undervisningen til januar 2018.                                 Invitation følger.

Med venlig hilsen Kirke– og kulturmedarbejderen tlf. 20 18 40 20 

Mail: smh.horsens-hammer@mail.dk

Kirkelig vejviser

Dåb, bryllup og begravelse er nogle af livets store begivenheder. Læs mere om hvad I skal gøre og hvor I kan henvende jer. Klik her: Kirkelig vejviser